Undervisning från senaste MiniCampus:

”Karaktärsbyggande och det inre livet”

Thomas och Maria Nordberg, pastorer i Svedjeholmskyrkan

Undervisning från senaste MiniCampus:

”Karaktärsbyggande och det inre livet”

Anders och Anitha Risberg, Örnsköldsvik

En fyrbåk för sanningen

Universitet och högskolor i Sverige har tre ansvarsområden: utbildning, forskning och ”tredje uppgiften”, som är att betjäna allmänheten med bildning och kunskap. STH vill vara en tydlig röst i samhället och stå upp för den bibliska sanningen, oavsett om det är obekvämt eller inte. Vi vill också vara med och utrusta de troende i kristi kropp, därför anordnar vi öppna seminarier, webbinarier och föreläsningar där vi berör aktuella frågor.

En röst i den allmänna debatten

Vi tror att STH kan vara med i den allmänna debatten och  bidra med både kompetens och fördjupning. Teman för tidigare seminarier har bland annat varit abort, 68-kyrkan, antisemitism, hbtq-frågan, skapelsetro och bibelsyn.

STH har ett fast samarbete med Himlen TV7 som sänt både konferenser och producerat olika TV-program.

Skriften allena

Teologiskt står STH stadigt på Bibelns och reformationens grund, med Skriften allena som teologisk princip. Studenterna får lära sig både hebreiska och grekiska för att kunna gå till botten med frågan: ”Vad säger Guds Ord?”. De som går Bachelor i teologi och tjänst lär sig allt från predikan till själavård.

MiniCampus öppna för alla

MiniCampus är en del i den ledarträning som ges till alla våra programstudenter. Studenterna kommer samman under två dygn och får undervisning, samtal och betjäning av andliga erfarna ledare.

Dessa tillfällen är även öppna för var och en som vill växa andligt och ta del av fantastisk undervisning och gemenskap. De finns också tillgängliga på vår YouTube-kanal.

Seminarier, webbinarier & föreläsningar

Utforska bland våra tidigare events

 

Föreläsningar: STH 10 år

Webbinarium: Förnyelse av mission inom Svenska kyrkan

Webbinarium: Stockholms desekularisering?

Webinar: Antisemitism Lectures by 6 scolars

Conference for the Creative

Webbinarium: John Wimbers liv, tjänst och teologi

Webbinarium: Landet som glömde Gud

Webinar: Creationism

Föreläsning: HBTQ och Bibeln

Seminarium: Böne- och teologidag

 

Föreläsning: Evangelisk och romersk-katolsk bibel- och kyrkosyn

Webbinarium: Maranata – Väckelse och samhällsförändring

Webbinarium: Den karismatiska väckelsen

Webinar:  Foundations of NT Translation

Seminarieserie: 68-kyrkan

Livslångt lärande i Guds rike

Läs kurser som åhörare utan behörighetskrav eller examination!

Många av våra kurser kan läsas som åhörare. Då lyssnar man till föreläsningarna och läser litteraturen, men behöver inte göra några prov eller uppgifter. Kursavgiften för åhörare är rabatterad med 50%.

Åhörare behöver inte uppfylla de akademiska antagningskraven. De kurser som studerats som fristående kurs kan senare tillgodoräknas i en examen om man vill.

Våra kurser

Här ser du alla kurser som vi erbjuder som fristående kurs

Ansök här

Här kan du ansöka till fristående kurser

Studierådgivning

Vill du veta mer om vilken kurs som passar dig? 

På gång just nu

Kalender

Formad, förberedd och utrustad för ett aktivt liv som troende

Formad, förberedd och utrustad för ett aktivt liv som troende

Formad, förberedd och utrustad för ett aktivt liv som troende STH Bibelskola vänder sig till alla troende och är ett sätt att bygga en god grund för sin tro. – Man behöver veta vad man tror på för att kunna förmedla det till andra säger STH:s rektor, Torbjörn Aronson....

läs mer
Studiedag för kristen utbildning i Sverige

Studiedag för kristen utbildning i Sverige

Sveriges kristna skolor står inför en allvarlig tid – vi behöver kraftsamla för kristen utbildning i Sverige Kristen skola och kristen utbildning har funnits i Sverige i närmare tusen år. Det är en fantastisk tradition att slå vakt om och slåss för. Under senare åren...

läs mer

Populära kurser

Introduktion till Nya testamentet

med professor Ola Hössjer med flera. I kursen Biblical Creation on Solid Ground ger elva forskare teologiska, filosofiska och naturvetenskapliga argument för ett skapelseperspektiv – att Bibelns inledning beskriver historiska händelser som faktiskt ägt rum.

Populära kurser

Värdegrund och idéhistoria

med professor Torbjörn Aronson. Förstå din kultur och ditt samhälle i ett kristet perspektiv! Grundläggande kultur- och idéhistorisk översikt från Mellanösterns tidiga högkulturer och den västerländska kulturens olika epoker fram till dagens postmoderna kultur.