Våra internetkurser på svenska:
Om du redan är registrerad på en av våra internetkurser och vill logga in, kan du klicka här.
TE 100 Introduktion till teologi m studieteknik & skrivkurs (4 p)
Lärare: Docent Anders Gerdmar, Doktorand Pavel Hoffman
Kursen ges på internet och startar vår- och hösttermin.
Kan läsas på helfart eller halvfart.
TE 102 Världens religioner (6 p)
TE 104 Den västerländska civilisationens historia (12 p)
TE 130 Introduktion till Gamla testamentet (6 p)
En allmän introduktion till Gamla testamentets böcker som behandlar frågor om kanon, författarskap, tillkomst, datering, samt ger viss bakgrundskunskap om det geografiska och arkeologiska sammanhang där Bibelns händelser ägde rum. Detaljerad kursplan kan hittas här.
TE 131 Introduktion till Nya testamentet (6 p)
Ett studium av det historiska materialet i Nya testamentet och utforskande av frågor som författarskap, källor, trovärdighet och kanonicitet. En översikt av Nya testamentet bok för bok ingår. Detaljerad kursplan kan hittas här.
TE 140 Systematisk teologi & etik (12 p)
TE 142 Etik i tro och samhälle (6 p)
Kursen undersöker de teologiska och metodologiska grunderna för etiska principer och moral. Teorier inom filosofisk etik analyseras och jämförs med kristen etik. Kristna principer och tillvägagångssätt för beslutsfattande diskuteras, med tillämpning på praktiska livsproblem och etiska dilemman.
Kursen ingår som delkurs i Systematisk teologi och etik, 12,5 p, men kan läsas som separat kurs. Detaljerad kursplan kan hittas här.
TE 150 Pentekostalismen – historia, spiritualitet och utbredning (6 p)
KM 200 Kyrkan från Jesus till idag – kyrkohistorisk översikt (14 p)
Kursen går igenom kyrkans historia från allra första början till den världsvida pingstkarismatiska väckelsen idag, men också historien kring de grundläggande lärorna – både strider och segrar. Kursen kan också läsas i två delar Kyrkohistoria I och II för 12p totalt (KM 202 och 203). Detaljerad kursplan kan hittas här.
KM 301 Introduktion till Praktisk teologi (6 p)
Kursen innehåller en introduktion till centrala delar av den praktiska teologins ämnesområden: ecklesiologi, spiritualitet, liturgik, predikan, dop och bön. Kursen behandlar bl.a. begreppen kyrka och församling och olika ecklesiologiska traditioner, den tidiga kyrkans gudstjänstliv, och en liturgihistorisk översikt. Detaljerad kursplan kan hittas här.