STH – En kristen teologisk högskola

Skandinavisk teologisk högskola är en kristen teologisk högskola, fristående från församlingar och samfund, som vill betjäna alla församlingar och rörelser. Uppgiften är att träna en ny generation ledare för församling och mission, och som tydliga kristna röster i samhälle och kultur.

Från Skandinavien till jordens yttersta gräns

Högskolan är baserad i Uppsala, men har hela världen som arbetsfält. Undervisningen sker huvuddels på distans och undervisningsspråk är svenska och engelska.

Teologisk profil

Högskolan är en evangelisk-karismatisk högskola med ett hjärta för väckelse och öppenhet för hela Kristi kropp. Den bedriver sin undervisning grundad på bibeltro och klassisk kristen bekännelse, karismatiskt liv och väckelsekristendom, med de rötter som kristendomen har i Israel och det judiska folket.

Plats

Skandinavisk teologisk högskola är belägen i lärdomsstaden Uppsala, med unik tillgång till bibliotek och akademisk miljö. STH erbjuder möjligheter till flexibla studier på distans.

Goda praktikmöjligheter

Genom samarbete med församlingar runtom i Sverige finns goda praktikmöjligheter. Detta sker oftast i samarbete med den studentens lokala församling, men STH kan också vara med och förmedla en praktikplats genom kontakter med församlingar, missionsorganisationer och predikanter.

Teologisk Examen

Genom samarbete med Southeastern University, Lakeland, Florida, USA finns möjlighet att ta en ackrediterad bachelorexamen, som motsvarar en svensk kandidatexamen i teologi. Ministry School omfattar förutom en bachelorexamen, även träning i bibliskt ledarskap och praktik.

Bakgrund

Under tjugo år som Livets Ord University och Livets Ords Teologiska Seminarium har vi betjänat Kristi kropp och tränat omkring två tusen pastorer och ledare från hela världen för tjänst.