Anmäl dig idag!

[layerslider id=”21″]

[/layerslider]

En ny sång

Internationella forskare, bibellärare och erfarna lovsångsledare från England, Sverige och USA söker tillsammans vägen framåt för lovsång och tillbedjan

Tillbedjan är den tysta kraften som rör Guds hjärta och som bygger Herrens tron. Lovsång, när den fungerar, bär och förlöser tillbedjan.

Därför måste vi ständigt förnyas i vår lovsång och tillbedjan.

Seminariet En NY sång är fött utifrån denna längtan. Våra teologiforskare och några gästforskare samarbetar med ett team av lovsångare och musiker från flera länder.

Kom – låt oss tillbe! Och låt oss växa i tillbedjanstjänsten genom mer uppenbarelse i Guds Ord!

En ny sång, Uppsala 25-27 maj 2018

MedverkandeAnmälan

Inbjudare, tid & plats

Inbjudare: Skandinavisk teologisk högskolas ledarskapsinstitut

Plats: Frälsningsarmén, S:t Persgatan 20, 753 20 Uppsala

Tid: Fredagen den 25 maj till söndagen den 27 maj

Mötestider:

Fredag

5.00 Bön

8.00–8.40 Lovsång

8.40 Inga-Lill Lundgren: Så började det. När en ny lovsång föddes i Sverige

9.00–9.50 Docent Anders Gerdmar: Lovsång i Nya testamentet

Fika

10.20–11.05 Vad gör vi när vi lovsjunger? Andy Strajnic

11.10 Åke Carlson: Lovsång och tillbedjan till Gud.

14.00–15.40 Workshop med undervisning, Brian Harvey och Samantha Davage

Fika

16.10 Dr Ingrid Faro: Skapade till lovsång: Om Gamla testamentet och lovsång. Inspelad föreläsning och tillfälle till frågor via Zoom.

19.00 Celebration: Lovsång för genombrott. Lovsångare, musiker och Andy Strajnic.

Lördag

5.00 Bön

8.00–9.00 Lovsång

9.00–9.50 Kenneth Palmquist: ”Inympad och fri: likheter och skillnader mellan synagogans och den första församlingens sång”

Fika

10.20–11.05 Worship, Music and Research. Dr Tanya Riches. Inspelad föreläsning och tillfälle till frågor via Zoom.

11.10–12.00 Åke Carlson: Lovsång och andlig krigföring.

Lunch

14.00 Låtskrivarverkstad och eventuellt parallellt seminarium

19.00 Celebration: Lammet som blev slaktat är värdigt! Lovsångare, musiker och Anders Gerdmar.

Söndag

5.00 Bön

11.00 Gudstjänst tillsammans med Frälsningsarmén. Lovsångare, musiker och Anders Gerdmar.


Medverkande

Andy Strajnic

Andy Strajnic, England: Andy är en svenskfödd pastor som verkat i England sedan tjugoårsåldern. Pastor i en församling utanför Oxford sedan 18 år med ett starkt fokus på tillbedjan och lovsång. Andy är involverad i ett nationellt nätverk för att träna ledare från alla samfund. Hanär gift med Louise och har två pojkar, Levi och Isaac.

Samantha (Sam) Davage

Samantha (Sam) Davage, England-Hawaii-Sverige. Sam är låtskrivare och lovsångsledare med lång erfarenhet och har bland annat annat arbetat vid UMU:s skola i Kona, Hawaii. Från hennes skiva Arise.

Dr Tanya Riches

Dr Tanya Riches, Hillsong, Australien, har en PhD från Fuller Theological Seminary och hon har bland annat forskat på Hillsongs teologiska, musikaliska och affärsmässiga verksamhet. Hon har nyligen släppt boken The Hillsong Movement Examined: You Call Me Out Upon the Waters (Palgrave McMillan’s CHARIS series). Hon är en välkänd australiensisk låtskrivare och lovsångsledare och bor i Sydney. Hon är med via länk från Sydney.

Brian Harvey

Brian Harvey, USA, nu England: Brian och hans stora familj plus en schnauzer bor i Bicester där han är pastor och lovsångsledare i Highway Christian Church. Han har turnerat som gitarrist i kristna lovsångband och är också låtskrivare. Han har en bakgrund som terapeut och creative director. Han gillar människor. Och dessutom mupparna (lite för mycket).

Martin och Rebekah Neil,

Martin och Rebekah Neil, England, reser över hela världen och använder musik, berättande och konst för att berätta om Gud. Martins karriär inom trummor, percussion och produktion har lett honom att arbeta i över 50 länder och med mer än 150 olika projekt live, via radio och TV. Han använder en rad olika trummor och instrument från hela världen.

Åke Carlson

Åke Carlson, Uppsala, är bibellärare med stark undervisning om bön och andlig krigföring. Han har under många år både varit församlingspastor och rest som bibellärare över hela världen.

Kenneth Palmquist

Kenneth Palmquist, Ljungskile, är organist, kantor,  musiklärare/pedagog och författare till flera böcker om musiken i Guds rike. Kenneth har under 50 år arbetat med frågor kring musiken i Guds församling. På lovsångsseminariet talar han under temat ”Inympad och fri: likheter och skillnader mellan synagogans och den första församlingens sång”.

Dr Ingrid Faro

Dr Ingrid Faro är expert på Gamla testamentet och undervisar bland annat om människan som Guds avbild. Hon är med via länk från Chicago, där hon arbetar vi Trinity Evangelical Divinity School.

Docent Anders Gerdmar

Docent Anders Gerdmar är forskare i Nya testamentets exegetik och grundare av och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Uppsala. Han brinner för ett liv i bön och Guds Ord och bidrar i konferensen med undervisning om lovsång och tillbedjan i Nya testamentet samt tillbedjan av Guds lamm.


Anmälan