Stipendiefonden Morgondagens Predikanter

Ge till Framtidens Ledare via Stipendiefonden Morgondagens Predikanter

Studiestöd till Morgondagens Predikanter

– hjälp oss ge dem både andlig & teologisk ryggrad!

Det är både skördetid – många kommer till tro och församlingar planteras – och samtidigt en brytningstid i landet. Nu är det viktigare än någonsin att utrusta ledare med en andlig och teologisk ryggrad.

Det är kanske därför vi både upplever medvind och motstånd. Frågan om examenstillstånd är inte avgjord. Bibelsynen verkar ha varit en del av problemet och det är en viktig kamp att stå fast och hävda rätten att bygga en kvalitativ högskoleutbildning och samtidigt stå för Guds Ord!

Gud har kallat oss att utrusta morgondagens pastorer, ledare, evangelister och profeter. Det betyder inte att det blir utan kamp.   Vi kan inte eliminera kampen, men vi kan se till att de som Gud har kallat att bygga Hans församling inte står ensamma! Därför har vi nu etablerat en stipendiefond som kommer att ge studiestöd till tio av morgondagens predikanter.

Stöd Morgondagens Predikanter – ge till vår stipendiefond!

Eftersom våra studenter både saknar studiestöd och betalar avgifter startar vi nu en stipendiefond. Det är inte rätt att pengar ska hindra sådana som är kallade.

Min egen far hade aldrig blivit präst om det inte varit för några hundralappar varje termin från en fond. Din gåva till stipendiefonden kommer att hjälpa tio studenter börja studera redan i höst.

Detta är en möjlighet för dig som vill investera rejält i morgondagens predikanter. Stipendiet innebär att man stöder studenterna med kursavgifter, något som gör det möjligt för fler att studera.

I förlängningen handlar det om Sveriges framtid, att Guds Ord blir predikat rent och klart! Nästa läsår behöver vi 119 400 till fonden. Det ger tio predikanter ett stöd på 995 kr per månad (248 kr per vecka).

När du ger en gåva som ar 248 kr eller mer ger vi dig fri tillgång till den gångna vårens mycket populära satsning i Uppsala; STH Bibelakademi. Du får tillgång till 20 video lektioner med mig och Johnny Foglander online eller via DVD.  

Din gåva gör skillnad

Din gåva gör verkligen skillnad! Det är genom att många ger ett bidrag varje månad som STH är möjligt. Tack för att du står med oss i snålblåsten. Vi tror att det bästa ligger framför!

Gud välsigne dig rikligen!

Din broder

Anders Gerdmar, rektor

PS. Den nya stipendiefonden Morgondagens Predikanter blir som ett studiebidrag till tio blivande predikanter som kan börja studera redan i höst. Din gåva kan förlösa någon som väntat på ett ekonomiskt mirakel för att följa sin kallelse redan idag!

© 2014 Skandinavisk teologisk högskola
Top
Följ oss: Sök på sidan:

Kalender

X