Tisdagen den 3 september var det äntligen dags för det första kurstillfället i STH:s teologiutbildning via studiecenters. I Örebro, som är ett av de fem regionala centra till högskolan, var det stor uppslutning och nästan 70 personer samlades i församlingen Kristet Centers lokaler för att via livelänk följa docent Anders Gerdmar’s undervisning i kursen ”Introduktion till Nya Testamentet”.

-Andreas Junaeus, pastor och ansvarig kontaktperson på Kristet Center Örebro säger efter uppstarten: ”Jag är så glad över studiecenterinitiativet och att se den stora uppslutningen och hungern efter att fördjupa sig i Guds ord. Det känns unikt att församlingens gamla och unga, gammalkristna och nyfrälsta får ta tid att gräva i Guds ord tillsammans i en akademisk miljö som är präglad av en stark bibeltro och trons ande.”

I samarbetet ingår även Svedjeholmskyrkan i Örnsköldsvik, Livets Ord i Uppsala, Mötesplatsen (ekumenisk) i Göteborg och Missions Park (ekumenisk) i Nässjö som alla hade studenter på plats. Flera studenter följde även undervisningen via internet hemifrån.

Nästa kurstillfälle är tisdagen den 17 september och det är fortfarande möjligt att anmäla sig. Se mer information på www.teol.se/studiecenter.

CategoryNyheter
© 2014 Skandinavisk teologisk högskola
Top
Följ oss: Sök på sidan:

Kalender

X