november, 2020

10nov18:0021:00Teologin som ledde fram till FörintelsenVälkommen att delta i öppet webbinarium!

Läs mer

Information

Anders Gerdmar, rektor för STH. Gå en teologiutbildning med ossÖppet webbinarium med professor Anders Gerdmar, docent i Nya testamentets exegetik och internationellt erkänd expert på teologisk antisemitism. Anmäl dig till kansli@teol.se  så får du en länk där du kan delta i föreläsningen!

Om föreläsningen

När Adolf Hitler byggde upp sin strategi för sin väg till makten, visste han att hans antisemitiska agenda krävde stöd från kyrka och teologi. Han lyckades få med sig stora delar av kyrka och teologi och under ’Tredje Riket’ reformerades det tyska kyrkolivet med politiska och ideologiska medel. Föreläsningen tecknar bakgrunden till den teologiska antisemitismen och ger exempel på konsekvenserna.

Om läraren

Anders Gerdmar är teologie doktor och docent i Nya testamentets exegetik, och en internationellt verksam forskare med kristendomens judiska bakgrund, apostolisk kristendom, samt teologi och antisemitism som specialiteter. Anders undervisar i Nya testamentet, homiletik och spiritualitet, och betonar starkt kombinationen av akademisk excellens och personlig andlig utveckling med en stark karismatisk komponent. Han är invald i flera akademiska sällskap, inklusive det internationella nytestamentliga forskningssällskapet SNTS (Studiorum Novi Testamenti Societas), European Association for Jewish Studies, och Wissenschaftliche Gesellschaft für Theologie och är för närvarande preses i Nathan Söderblomssällskapet.

 

Tid

(Tisdag) 18:00 - 21:00

Plats

Internet