1

Stipendiefonden Morgondagens Predikanter utlyser stipendium
för 10 studenter, läsåret 16/17

Frågan om examenstillstånd är inte avgjord. Det var mest troligt bibelsynen som var problemet och det är en viktig kamp att stå fast och hävda rätten att bygga en kvalitativ högskoleutbildning och samtidigt stå för Guds Ord! Vi vet att det finns många kallade predikanter som ser detta som en mycket viktig fråga.

Gud har kallat oss att utrusta morgondagens pastorer, ledare, evangelister och profeter. Det betyder inte att det blir utan kamp. Vi kan inte eliminera kampen, men vi kan se till att de som Gud har kallat att bygga Hans församling inte står ensamma!

Det är inte rätt att pengar ska hindra de som är kallade att leda Guds Församling. Därför har vi nu etablerat en stipendiefond som kommer att ge studiestöd till tio av morgondagens predikanter med start i höst.

Vem kan söka Stipendiefonden Morgondagens Predikanters studiebidrag?

För att beviljas stipendium krävs att du ansökt och blivit antagen till Församlingsledarutbildningen hos STH  och att du har två rekommendationer från din pastor, präst eller annan andlig ledare. Varje termin krävs att du kan uppvisa tydliga framsteg i studierna för att fortsatt erhålla fullt stipendium.

Vad innebar stipendiet för dig?

De tio studenter som beviljas varsitt stipendium kommer att under läsåret 2016–2017 få ett stöd på 995 kr per månad för att täcka alla studieavgifter hos STH.

Stipendiet gäller dig som blivande församlingsledare: pastor, präst, tjänster inom de femfaldiga tjänstegåvorna och andra roller med ledaransvar (t ex ungdomspastor, barnpastor).

Vad ska du göra för att beviljas stipendium?

  1. Ansök till Församlingsledarutbildningen hos STH
  2. Invänta antagningsbesked
  3. Be din pastor, präst eller annan andlig ledare fylla i en rekommendation (två rekommendationer behövs)
  4. Invänta besked och förbered dig för börja plugga på STH
  5. Börja studera och se till att uppvisa tydliga framsteg i dina studier

 

Starta ansökningsprocessen idag!
 

Gud välsigne dig rikligen!

Din broder

Anders Gerdmar, rektor

© 2014 Skandinavisk teologisk högskola
Top
Följ oss: Sök på sidan:

Kalender

X