Den 31 oktober till 3 november, uppmärksammar vi reformationen! Det är exakt 500 år sedan Luther spikade sina teser på kyrkdörren i Wittenberg (31 oktober) – och resten är kyrkohistoria.

Det ska vi fira – även om inte andra gör det! Därför har vi en teologidag med föreläsningar av några experter på reformationen och Luther och på kvällen en festkväll med Colin Urquhart.

Förra årets konferens Re-Formation blev en succé och uppskattad både av dem som besökte Uppsala och de många som har kunnat se mötena på olika TV-kanaler.

Huvudtalare på konferensen är nämnde Colin Urquhart och Bengt Wedemalm. Colin har en stark apostolisk och profetisk tjänst som betytt oerhört mycket för både Sverige, Europa och många andra länder.

Hans budskap är starkare än någonsin! Bengt Wedemalm reser som evangelist och planterar och uppmuntrar församlingar sedan över 20 år och har en tjänst som präglas av tro för genombrott och mycket helande.

Värd för konferensen är STH:s rektor Anders Gerdmar, som också kommer att predika.

Flera saker är nya för i år. På torsdagens eftermiddag, den 2 november är det 100 år sedan Balfourdeklarationen som banade väg för ett judiskt hemland undertecknades. Vi firar det och att det har gått 50 år sedan Jerusalem kom tillbaka i judiska händer.

Lovsång och tillbedjan är så enormt viktigt. Därför har vi inbjudit en svensk-engelsk pastor med en stark lovsångstjänst att leda oss i tillbedjan, Andy Strajnic, som leder tillsammans med Magnus och Terése Axelsson med flera.

Sista dagen, fredagen, ropar vi till Gud för Sverige som avslutning av konferensen.

Direkt efter konferensen, på fredag eftermiddag bjuder vi även in dig som vill ta din kallelse på allvar till Kallelsedagen – den andra i år. Vi vill uppmuntra dig att utforska din kallelse och att bli inspirerad att ta nästa steg för att fullborda den. 

Sverige är verkligen i vågskålen!

Re-Formation 2.0 är konferensens namn – den pekar framåt. Sverige behöver en ny Re-Formation!

© 2014 Skandinavisk teologisk högskola
Top
Följ oss: Sök på sidan:

Kalender

X