Du kan fylla i den grundläggande informationen här på www.teol.se men du kommer även att behöva skicka in några dokument i pappersform. Vilka dokument du behöver skicka in beror på vad du söker. Se nedan. Har du några frågor är det bara att kontakta oss: antagning@teol.se

Ansökan till fristående kurser på svenska

Kurserna ingår i Grundkurs i teologi och Högskoleexamen i teologi.

Behörighetskrav:*

För studier vid STH krävs både grundläggande och särskild behörighet.
Grundläggande behörighet har den som har fullständigt betyg från gymnasieskola, komvux eller folkhögskola eller genom en gymnasieexamen.
Särskild behörighet har den som har godkänt i ämnena Historia A och Samhällskunskap A (Historia 1b och Samhällskunskap 1b i den nyare gymnasieskolan/vuxenutbildningen).
Kontakta Antagningen antagning@teol.se för mer information.

*Inget behörighetskrav om kurserna tas som åhörare. Du behöver endast skicka in din ansökan utan att uppfylla kraven för grundläggande/särskild behörighet.

Hur du ansöker:

  • Ansökan – Fyll i online nedan
  • Ansökningsavgift 300 kr. Debiteras första fakturan.
  • Gymnasiebetyg (bevittnad kopia + ev. översättning av utländska betyg.) Läs mer…

Ansök nu

about_small_1

Ansökan till fristående kurser på engelska

Man kan ta upp till 15 fristående kurser på engelska, utan att vara bunden till ett särskilt program. Läs mer om vilka kurser ingår här.

Hur du ansöker:

  • Ansökan – Fyll i online nedan.
  • Ansökningsavgift 300 kr. Debiteras första fakturan.
  • Pastorsrekommendation: Förste pastorn med ett adresserat kuvert med frimärke, eller skicka den ifyllda rekommendationen till oss i ett förseglat kuvert.Ladda ned PDF…

Ansök nu

about_small_1